Det händer mycket!

Nu har Länsstyrelsen besökt 14 kommuner för att prata om Regionala serviceprogrammet, RSP, och behovet av kommunala serviceplaner. Det sista besöket med Kristinehamns kommun är inplanerat under maj. Alla besök har varit mycket givande. Nya frågor och infallsvinklar har lyfts. Länsstyrelsen har fått ta med en hel del kluriga frågor tillbaka för att få hjälp eller diskutera svaret med andra. Vägledningen har uppdaterats efter nästan varje möte. T ex har tabellen för inventering av serviceorter uppdaterats med laddstolpar, turist-info, kollektivtrafik, ställplatser och gästhamn. Vägledningen har förtydligats och kompletterat med flera stycken t ex om samråd med angränsande kommuner. Vi uppfattar att det finns ett stort intresse för frågorna. Flera kommuner har redan påbörjat arbetet med att ta fram en kommunal serviceplan. Den nya RSP-gruppen med kommunala tjänstemän har tagit form men vi väntar på deltagare från några kommuner. Första mötet blir till hösten.

Parallellt med kommunbesöken har den här sajten växt fram och lanserats. Här har vi samlat all information som rör RSP i Värmland. Titta på länkarna för inspiration och goda idéer. Det händer mycket intressant runt om i Sverige.

Partnerskapet för kommersiell service har utökats med flera nya aktörer bl a Svensk Bensinhandel, OK Värmland, Region Värmland och två nya kommunalråd. En andra handlare är också utsedd. ICA Sverige representeras av en ny person p g a pensionsavgång. Utöver detta har vi fått fler förslag på aktörer som borde ingå. Det får vi ta upp till diskussion vid nästa möte.

I mitten av april ordnade lanthandelsmentorn Ewa en träff för handlarna. Alla stödberättigade butiker på landsbygden var inbjudna till träffen. Ca 15 handlare deltog. Där fick handlarna information om bl a revideringen av RSP,  förändringar som gäller stöden och den nya företagsrådgivningen till handlare. Ett par försäljare medverkade också. Att träffas och utbyta erfarenheter är alltid givande. Nu har handlarna startat en Facebook-grupp som stärker nätverket ytterligare. Avslutningsvis besökte vi Rottnahallen i Gräsmark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: