Turister klagar över kontantlös ekonomi

Sverige går mot en alltmer kontantlös ekonomi. Men tyska och brittiska turister klagar, de vill betala kontant. Detta framgår i en artikel på DN ekonomi. Enligt artikeln vill tyskarna slippa avgifter som bankerna tar ut vid kortkköp, men de använder också integritetsmotiv när de resonerar kring varför man vill kunna använda kontanter. Bland brittiska turister är det mer renodlat bankavgifterna som irriterar. En annan kritik som finns bland vissa turister är att det används betalsystem som kräver svenskt bankkonto eller svenskt mobilabonnemang, vilket stänger ute utländska turister. Läs hela artikeln: https://www.dn.se/ekonomi/turister-klagar-over-kontantlost-sverige/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: