Nytt projekt i Torsby: Servicepunkter i Nöd och Lust

Projektets syftet är att långsiktigt säkra tillgång till grundläggande service för boende, företag och besökare på landsbygd. Projektet ska stärka lanthandels roll som ortens mötesplats och knutpunkt för service och information. Projektet kommer bland annat att ta fram en serviceplan för Torsby kommun, utveckla samverkanslösningar inom besöksnäringen samt arbeta för tryggad service i kristider vid t.ex. långvariga strömavbrott.

Tillväxtverket har beslutat att bevilja medel till Torsby kommun för projektet Servicepunkter i Nöd och lust. Det är projektmedel för Lokala servicelösningar som kommer från Landsbygdsprogrammet 2014-2020 samt medfinansiering från Torsby kommun. Detta är det första projektet med denna finansiering som startats i Värmland. Projektbudget är ca 3,5 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada att Torsby kommun driver detta projekt, säger Ylva Gustafsson på Länsstyrelsen. Vi hoppas att resultat och erfarenheter kommer att kunna spridas till övriga kommuner i Värmland. Den nya RSP-gruppen blir ett bra forum för detta. Det vore kul om vi kunde få ytterligare något eller några projekt till Värmland från Lokala servicelösningar. Det finns medel att söka.

Läs mer på Torsby kommuns sajt. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: